Танева: Държавата ще подкрепи фермерските пазари

  • 10 октомври 2016 08:23

  • 2987
  • 2
Танева: Държавата ще подкрепи фермерските пазари
©

Концепция в настоящия мандат е българското производство да е приоритет. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Искаме да скъсим веригата от производителя до потребителя, както и да промотираме предлагането на български храни по стандарти. Тук обаче състезанието е и между самите производители, които трябва да предложат продукти, които потребителят търси, добави тя.

По думите на Танева много удачен вариант за успешна реализация на земеделската продукция е сдружаването на производителите. Тези сдружения трябва да се развият като истински организации на потребителите, каза земеделският министър.

Танева е категорична, че друг инструмент за скъсяване на веригата на доставка са фермерските пазари. Трябва да постигнем начин на предлагане на продукцията само от фермерите в обемите, в които те продават. Тези фермерски пазари са и атракция в развитите европейски градове. Следващата година Министерството на земеделието и храните ще предложи държавна подкрепа за създаването на фермерски пазари, заяви министърът.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2987 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.10 | 14:18

2
ей тая женица е по-проста и от онази долорес арсенова, което си е патент на бкп-то....по-удобни са , няма мисъл и позиция....само подписва, каквото и се каже и така....никога нищо няма да се промени....
ШКУМВАТА

2016.10.10 | 13:31

1
Лозунг в централата на ГЕРБ. „ВИНАГИ ПЪРВИ! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИКОЙ ПРЕДИ НАС ДА ГО ОТКРАДНЕ!”

Добави коментар

Водещи новини