Георги Първанов: Класирането на Георгиева е убийствено и блокира българската дипломация (видео)

  • 10 октомври 2016 08:10

  • 6626
  • 2
Георги Първанов: Класирането на Георгиева е убийствено и блокира българската дипломация (видео)
©

Ситуацията с кандидата ни за ООН бе най-големия резил за външната ни политика. Класирането на Георгиева е убийствено и блокира българската дипломация. Това класиране ни постави в много неудобно положение. Това каза бившият президент Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в в ефира на БТВ.

Той коментира думите на премиера: "От какво да се срамувам, че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил бъдеще за още пет години? Знаехме от наши партньори, че Бокова ще получи червени бюлетини. Но тя прояви нахалство и остана, за да блокира Кристалина Георгиева". Според Първанов този провал заслужава вот на недоверие към правителството. „Подобен гаф дава основания дори да се поиска и импийчмънт“, посочи Първанов.

„Аз не се отказвам от подкрепата си за Ирина Бокова. Тя беше много силна кандидатура и направи много добро класиране. Тя излезе с чест от скандала. Тук става дума за принципа - не можем да издигаме когото и да е, защото излагаме българската дипломация и очерняме страната си. Тя е авторитетен лидер и човек, който се е наложил в международните среди с двата си мандата начело на ЮНЕСКО“, категоричен бе Първанов.

По думите му вот на недоверие към кабинета в този момент е неуместен в рамките на кампанията за президентските избория. Това би било начин за отвличане на вниманието от президентския дебат и скриване на кандидат-президентите. Той предупреди, че има информация, че се готвят машинации за предстоящия президентски вот, но допълни, че би я оповестил, когато има доказателства.

Първанов призова всички извън ГЕРБ да има диалог и единодействие, за да не се допуснат подобни машинации.

Първанов призна, че е разочарован от поведението на ген. Румен Радев. Бяхме застанали за него, а той обърна гръб. Ние го подкрепихме мощно, далеч по-добре, отколкото в БСП, а той не се обърна да каже поне едно „Благодаря” и „Извинявайте”.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6626 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.13 | 22:44

2
Първанов гледай си пенсията и не се обаждай където не трябва.

2016.10.13 | 22:44

1
Заради Първанов няма да гласувам за Калфин.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини