Меркел започна в Мали тридневното си посещение в Африка

  • 09 октомври 2016 20:59

  • 5014
  • 2
Меркел започна в Мали тридневното си посещение в Африка
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се пристигна днес в Мали, откъдето започва тридневна обиколка на Африка, при която се очаква да търси по-добри условия за частни инвестиции с цел да бъдат неутрализирани икономическите причини за миграцията, предаде ДПА. Меркел бе посрещната на летището в Бамако с военни почести.

Очаква се канцлерът да се срещне с малийския президент Ибрахим Бубакар Кейта и с германски войници, участващи в мироопазващата мисия на ООН в страната.

Меркел е първият германски канцлер, който посещава Мали, където над 550 германски миротворци участват в опитите за стабилизиране на северната част на страната, която попадна под контрола на ислямисти през 2012 година. Те бяха изтласкани в началото на 2013 г. след намесата на Франция, но в района все още действат въоръжени групи.

Очаква се при посещението си Меркел да обсъди и условията за инвестиции и нуждата от икономическа стабилност, за да се забавят миграционните потоци към Европа.

Утре германският лидер ще пътува до Нигер - друга страна, определяна като ключова при транзита на мигранти към Европа.

Във вторник тя се отправя към Етиопия, където от месеци бушуват антиправителствени протести в региона Оромия, а днес бе обявено извънредно положение, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5014 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
оня с коня

2016.11.05 | 17:36

2
Тая баба наводни Германия с африканци и араби , баси лудата работа тия черните да оправят германките.
киро

2016.10.10 | 07:03

1
Айде заповядайте ,германия е силна и може да си позволи още мигранти. Ако са в повече ще ги изпратим в БГ.

Добави коментар

Водещи новини