Среднощни престрелки по пътищата в Чечения и Кабардино-Балкария взеха 10 жертви

  • 09 октомври 2016 11:51

  • 12751
  • 7
Среднощни престрелки по пътищата в Чечения и Кабардино-Балкария взеха 10 жертви
©

Осем бандити са ликвидирани в руската република Чечения при престрелка с полицаи, включително главатарят на местна престъпна групировка.

Четирима стражи на реда са ранени. По случая е образувано наказателно дело, съобщи ТАСС, като цитира представител на чеченския клон на федералното следствие. Ранените са постъпили за лечение в болница, заяви източник на "Комерсант" от руските силови структури. Говорител на републиканското вътрешно министерство съобщи, че по предварителни данни тази нощ полицаи се опитали да спрат на местна магистрала две леки коли, но водачите не се подчинили и открили огън. "И двете коли, от които се е стреляло, са били унищожени и са изгорели, в тях е имало осем души. По предварителни данни сред загиналите е Али Демиханов, един от лидерите на престъпните групировки", каза говорителят, цитиран от ТАСС.

РИА Новости уточнява, че според същия източник Демиханов е бил обявен за федерално издирване за участие в банди. Агенция РЕГНУМ цитира чеченски медии, според чийто източник от местните органи на реда в престрелката са убити девет бандити. Интерфакс информира междувременно, че в друг район на Чечения е намерено тялото на боец от руската национална гвардия. Бил е застрелян през нощта срещу неделя в с. Мескер-Юрт, по тялото има няколко огнестрелни рани. Обстоятелствата на инцидента остават неизвестни, както и самоличността на извършителите, заявил служител в местните органи на реда, според когото убитият е охранявал по-рано обекти от петролногазовия комплекс в Чечения. Смъртта на гвардееца не е потвърдена официално, добавя Интерфакс.

Двама инспектори от пътната полиция са убити тази нощ в град Прохладний в друга кавказка република - Кабардино-Балкария, съобщи "Лента". Четирима души, пътували с "Лада Приора", открили огън по двамата полицаи, които се намирали в патрулната си кола. Във връзка с инцидента е образувано наказателно дело, допълва електронният вестник.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12751 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2016.10.13 | 21:20

5
Цървули!!!Много се стреля в тази Фалирала Сибирско-Азиатска Кочина!!!Айде марш в Сибир,лумпени русофилски,безмозъчни!!
Крум Усаински-Крупник

2016.10.13 | 21:20

7
Мерси,да ти се връща!!!

2016.10.13 | 21:20

6
църволанчо ,чети бе простак ,в кравария всеки ден се стреля и не само ,убити крави и бели и черни , наркоманчетата се самоизбиват и нека ....загиваща държава пълна с кретени като теб

2016.10.13 | 19:18

4
иди се гръмни....безнадежден случаѝ и бог да те прости..!!

2016.10.13 | 19:17

1
Крумее ти си педераст ,педераст-лапай ми хуя
Крум Усаински-Крупник

2016.10.13 | 19:18

3
Мършо!!!Ела в Крупник!!!Тук ще изясним кой какъв е!!!

2016.10.13 | 19:17

2
и аз те каня ,ела ми в софия ,на сточната гара ,но си измии хубави дупето ,ще усмърдиш софия цяла

Добави коментар

Водещи новини