8 афганистански военни загинаха при катастрофа с хеликоптер

  • 09 октомври 2016 10:00

  • 2205
  • 2
8 афганистански военни загинаха при катастрофа с хеликоптер
©

Осем афганистански войници загинаха тази сутрин, след като военен хеликоптер се разби в северната провинция Баглан, предаде БТА, цитирайки АП.

Говорител на министерството на отбраната на страната съобщи, че на борда е имало 5-има души екипаж и трима войници. Според него катастрофата е резултат от технически проблем. Той отхвърли твърденията на местните бунтовници талибани, че те са свалили хеликоптера, който е превозвал храна, вода и муниции за военна база. Двама местни провинциални служители обаче също казаха, че хеликоптерът е бил свален от бунтовниците.

Мисията се изпълнявала от два хеликоптера. Единият бил на земята, а другият кръжал отгоре, патрулирайки района, когато "внезапно се появил технически проблем, машината се запалила и рухнала на земята". Базата Карган Тапа, към която машината летяла за доставка, от една седмица е обкръжена от бунтовниците. В нея са блокирани над сто правителствени войници. Всички наземни пътища към базата са блокирани от талибаните.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2205 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.09 | 18:35

2
Хамериканците и там ще ядът хурката, отрочетата им няма да се задъжат дълго

2016.10.09 | 18:35

1
Сигурно са били друсани и са тръгнали за европа.Цялата кампания в медиите за приемане на тия маимуни идва от щатите.Но те не ги искат.....

Добави коментар

Водещи новини