Скандалът със сексистките изказвания на Тръмп се разраства

  • 09 октомври 2016 07:37

  • 17355
  • 5
Скандалът със сексистките изказвания на Тръмп се разраства
© Gettyimages (архив)

Съпругата на милиардера Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който е републиканският кандидат за президент на САЩ, определи изказванията на половинката си по адрес на жените като обидни и неприемливи, предадоха световните агенции.

Мелания Тръмп призова хората да простят на съпруга й за подобни изказвания, които не го представяли в действителна светлина. Думите, използвани от съпруга ми, са според мен неприемливи и обидни. Те не го представят като човека, когото аз познавам, заяви Мелания Тръмп. Тя визираше доста грубите коментари на Тръмп по адрес на жените, документирани във видеозапис от 2005 г.
Надявам се, че хората ще приемат извиненията му /на Тръмп/, както аз го направих, допълни Мелания.

Скандалният запис беше разпространен в петък от в. "Вашингтон пост". В него Тръмп в разговор с телевизионния водещ Бил Буш прави редица вулгарни и сексистки изказвания. След публикуването на записа Тръмп си навлече критики от всички страни, както от демократите, така и от републиканците. Милиардерът в специално изявление поднесе извиненията си за коментарите си, но каза, че разпространението на скандалния видеозапис е опит да се отвлече вниманието на хората от проблемите на САЩ, припомня ТАСС.

Американският вицепрезидент Джо Байдън обвини Тръмп в сексуално насилие след публикуването на видеозаписа, предаде ТАСС. Тези думи са унизителни. Такова поведение е злоупотреба с власт. Това е непристойно. Това е сексуално насилие, написа Байдън в Туитър. Републиканският сенатор Джон Маккейн обяви, че оттегля подкрепата си за Тръмп след публикуването на видеозаписа с вулгарните изказвания, предадоха световните агенции. Поведението на Тръмп тази седмица, с разкритията на неговите обидни думи по адрес на жените и с неговите хвалби за сексуални посегателства правят невъзможна подкрепата ми за неговата кандидатура, каза Маккейн.

В Туитър Тръмп написа, че никога няма да се откаже от надпреварата за президентския пост, въпреки нарастващия натиск срещу него да го направи, предаде БТА, цитирайки ДПА. Тръмп каза, че медиите и властта искали да го видят извън надпреварата, но той никога нямало да я напусне и да изостави поддръжниците си. Като доказателство за тази своя позиция Тръмп излезе пред кулата Тръмп в Ню Йорк пред приветстващо го множество, предаде Асошиейтед прес. Той поздрави привържениците си, които заедно с десетки телевизионни екипи стояха там от няколко часа.

Във връзка с новия скандал британският в. "Дейли телеграф" пише: Какво ли би станало ако Тръмп се оттегли и Майк Пенс стане кандидат за президент. Републиканската партия няма правомощията да смени своя собствен кандидат. Но ако натискът над Тръмп да изостави надпреварата по своя воля нарасне, то има правила за заменянето му с друг кандидат. Според девето правило от правилника на Националния комитет на Републиканската партия, ако кандидат оттегли кандидатурата си поради смърт, влошено здраве или други причини, тогава комитетът може да избере нов кандидат. В този случай комитетът ще трябва да събере отново 2472-те делегати, които гласуваха за издигането на партийната кандидатура на конгрес през юли. Но ако стане прекалено късно, то тогава 168-те членове на комитета могат да гласуват за нов кандидат на мястото на оттеглилия се. Вицепрезидентът на Тръмп - Пенс би бил фаворит, но не обезателно автоматичен избор. Други възможности са Пол Райън или Тед Круз.

Бившият американски държавен секретар Кондълиза Райс се присъедини към хора на републиканците, призоваващи Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да се оттегли от кандидат-президентската надпревара, предадоха ДПА и ТАСС. Достатъчно! Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не бива да става президент. Той трябва да се оттегли!, написа Райс във Фейсбук. Като републиканка, се надявам да подкрепя някой, който има достойнството и позицията да претендира за най-висшия пост в най-великата демокрация на земята, допълни тя.

Подобен призив отправи и бившият губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер, предадоха ТАСС и ДПА. Той каза, че оттегля подкрепата си за Тръмп. Искам да припомня на моите колеги от Републиканската партия ,че не само е приемливо да изберат страната пред партията, но това е и тяхно задължение, каза Шварценегер и призова републиканците да оттеглят подкрепата си от републиканския кандидат за президент.

В скандала се намеси и компанията Тик Так, производител на кутийките с малки бонбони за освежаване на дъха, предаде ДПА. Във видеозаписа Тръмп разказва, че използва драже Тик Так, за да освежи дъха си, преди да се опита да целуне жена. Тик Так уважава всички жени. Смятаме, че тези изявления и това поведение са напълно неуместни и неприемливи, се казва в изявление в Туитър на компанията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
17355 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.10.10 | 14:07

5
Само Тръмп!
хаха

2016.10.10 | 14:07

4
Голям страх от Тръмп! не мога да разбера защо?
не разбрах

2016.10.10 | 14:07

3
Какви са думите на Тръмп??????? нещо думите ги няма! Тръмп казал... ?! КАКВО е казал?
Една жена ми каза

2016.10.10 | 14:07

2
Дедо Дони е използвал жаргона от конкурсите ... да не би другите президенти да не са бъркали под полите на жените, например Клинтън, Кенеди, или ония наредил да му разширят гардероба и поставил легло в него. Май на чичовците като започва да не им става минават в партията на моралистите.

2016.10.10 | 14:07

1
не ми е интересно живота на кравите ,щом стане въпрос за власт и си показват кирливите ризи , клинтън със саксофона ,кенеди с монро ,дони пък оскръбявал курвите ,наричайки със собствените им имена ,е те това е страната на неограничените възможности ,демек мърсотии

Добави коментар

Водещи новини