Германската полиция щурмува жилищна сграда в Кемниц заради терорист (обновена+видео)

  • 08 октомври 2016 15:46

  • 8739
  • 1
Германската полиция щурмува жилищна сграда в Кемниц заради терорист (обновена+видео)
© Getty Images/Guliver (архив)

Германската полиция съобщи, че е щурмувала днес жилищна сграда в източния град Кемниц, след като получила информация, че се планира бомбена атака, и че е евакуирала обитателите от съседна сграда, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Моля останете в апартаментите си в рамките на отцепената зона и спазвайте нарежданията на полицаите на място", гласи предупреждението към жителите на квартал Фриц-Хекерт-гебийт в източногерманския град, пише БТА.

Заподозреният мъж не открит при днешната полицейска акция в апартамента му в град Кемниц и издирването му продължава, предаде Асошиейтед прес.

Полицията е щурмувала жилището, след като получила информация от вътрешното разузнаване снощи за плановете за атентат, заяви говорителят на полицията на Саксония Том Бернхардт.

Съседи съобщиха, че са чули експлозия, но тя е била предизвикана от полицейския екип, който взривил вратата на апартамента, за да влезе, обясни полицейската говорителка Катлен Зинк за АП. Тя съобщи, че полицаите не намерили никого вътре и сега заподозреният се издирва.

Друг полицейски представител, цитиран от ТАСС, уточни, че става дума за Джабер Албакр, сириец, роден през 1994 г. и че в апартамента е открито незначително количество взривни вещества. Това не е бомба, няма големи обеми експлозиви, има само улики, че тук са работили със специфични материали, обясни полицейският представител.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8739 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.08 | 23:18

1
Какво каза Фрауто по въпроса?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини