Турски дипломати поискаха убежище в Германия

  • 08 октомври 2016 13:40

  • 4538
  • 3
Турски дипломати поискаха убежище в Германия
© Gettyimages

Най-малко трима турски дипломати поискаха убежище в Германия след неуспешния опит за преврат от 15 юли.

Това съобщиха днес в. "Зюддойче цайтунг" и телевизиите Ен Де Ер и Ве Де Ер, информира БТА,цитирайки АФП. Според тези медии, които цитират правителствени източници, Турция е поискала да бъдат отнети дипломатическите паспорти на осем турски дипломати в Германия, заподозрени като привърженици на бившия проповедник Фетхуллах Гюлен. Най-малко трима от тях са поискали впоследствие убежище, включително един военен аташе. След неуспешния пуч от 15 юли, организиран според Анкара от Гюлен, турските власти проведоха обширна чистка в армията и държавния апарат, припомня АФП.

Германската федерална служба по миграцията още не се е произнесла по тези молби за убежище, уточнява "Зюддойче цайтунг", който вижда в случая ново изпитание за германско-турските отношения, помрачени напоследък от редица спорове. Месеци наред Анкара забраняваше примерно посещенията на германски представители във военна база на Бундесвера на нейна територия в знак на несъгласие с резолюция на германския парламент, признаваща геноцида над арменците в Османската империя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4538 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
нормално

2017.01.27 | 17:28

3
агенти на цру са .

2017.01.27 | 17:27

2
Ерсдухан го гони параноята!
Мръсен помак

2016.10.10 | 15:39

1
Филипчо не е задължително когато пишеш за някоя новина свързана с Анадола,да ни натрапваш снимка с формата и цвета на чепиците им.Или викаш добре ти плащат за това.

Добави коментар

Водещи новини