След като опустоши Хаити, ураганът Матю премина над Флорида (снимки)

  • 07 октомври 2016 16:07

  • 15952
  • 1
След като опустоши Хаити, ураганът Матю премина над Флорида (снимки)
© Getty Images/Guliver

След като отне живота на най-малко 300 души в Хаити и остави руини след себе си, ураганът Матю премина тази сутрин над източното крайбрежие на Флорида със силни съпътстващи ветрове, достигащи до 195 км/ч, и проливни дъждове, съобщи Франс прес.

 

Рано тази сутрин курортните центрове и градовете на полуострова в югоизточната част на Съединените щати потънаха в мрак, а по улиците нямаше движещи се автомобили. Шосетата, по които се стичаха потоци от вода, бяха осеяни с клони и други отломки.

Местните жители, които не се евакуираха от крайбрежието, останаха по домовете си, брулени неумолимо от ураганните ветрове.
Матю поотслабна леко вчера вечерта - вече е от категория 3 по 5-степенната скала на Сафир-Симпсън - но все още е много опасен, предупреди американският Център за наблюдение на ураганите.

По на север, град Чарлстън в Южна Каролина, също изглежда пуст. Търговците са заковали дъски по витрините на магазините си или са наредили чували с пясък отпред. Ресторантите също не работят от вчера вечерта, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15952 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.07 | 20:37

1
Те си ги праят ураганите с харп ще им ева мамата ненормална!

Добави коментар

Водещи новини