Пламен Манушев: Ще работим в интерес на гражданите

  • 07 октомври 2016 14:58

  • 1223
  • 0
Пламен Манушев: Ще работим в интерес на гражданите
© Булфото/Архив

Ще работим в интерес на гражданите, уверява кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев. Той присъства на отбелязването на 100-годишнината от написването на бойния марш на Българската армия “Велик е нашият войник” в Казанлък. По време на церемонията беше представен проект за паметник на бойния марш “Велик е нашият войник” и беше валидирана специална пощенска марка.

Паметникът е много впечатляващ – върху него е написан оригиналният текст на марша на 23-ти пехотен шипченски полк. Маршът е написан през 1916 г. на Охридското езеро, след бойните действия. Текстът е толкова впечатляващ, че песента става любима на всички български войници. Паметникът на бойния марш на Българската армия в Казанлък е вторият в света, посветен на музикално произведение“, обясни Пламен Манушев.

„За мен днешните тържества тук са много вълнуващи и наистина патриотични. Мастилницата, перото, гилзите и меча – талантът на хората, героизма и паметта за войниците, дали живота си за родината, за всички мъже, пяли тази песен – всичко е събрано. Това ще е невероятен символ за град Казанлък”, допълни Манушев. Според него валидираната марка, която изобразява военните символи, е истинско произведение на изкуството.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент присъства и на празника на завод „Арсенал“, който се намира в Казанлък. По думите му, това е една наистина успешна фабрика с 9000 работници.

„Служителите тук получават високи заплати, доста над средното. Заводът е създаден преди Освобождението на България. Радвам се, че последните няколко години фабриката отново е във възход. Има поръчки до 2018 г. и върви уверено напред – това е добър знак за развитието на българската икономика и за просперитета на държавата. Чрез развитието на бизнеса съм убеден, че ще имаме стабилна държава", заяви още той.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини