Манюел Валс: Не може френската армия да бъде вечно армията на Европа

  • 07 октомври 2016 14:39

  • 5435
  • 2
Манюел Валс: Не може френската армия да бъде вечно армията на Европа
© Getty Images/Guliver

Френската армия не може вечно да играе ролята на европейска армия, предупреди днес премиерът Манюел Валс, съобщи Франс прес и посочи, че Париж иска по-голяма европейска подкрепа за военните си намеси в Сахел и Близкия изток.

Малко по-рано председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето защити позицията на Франция, като каза, че "трябва да създадем Европа на отбраната". Не може да се остави само на Франция задължението да защитава честта на Европа, каза Юнкер на дискусия в Париж, на която участва заедно с Валс.

Френските лидери настояват, че е необходимо увеличаване на средствата за европейска отбрана и увеличаване на финансовите разходи за операциите на ЕС.

В изказването си в института "Жак Делор" Валс заяви, че разширяването на ЕС не може да продължи вечно и въпреки че балканските държави ще могат някой ден да се присъединят към съюза, процесът трябва да спре в един момент, пише БТА.

"Естествено, всички мислят за въпроса с Турция . . . Лицемерието около нейното членство трябва все някога да спре", каза Валс, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5435 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2016.10.08 | 17:01

2
Френската армия не е печелила битката от времто на битката при Ватерло. От тогаз насам който ги хване ги бие като котка у довар. Каква е тази армия, какво пази? С американските си приятели охраняват маковите полета в Авганистан и охраняват пътищата на хероина и кокаина. После вземат част от печалбата. То това е идеята на армията на НАТО, да охраняват талибаните, ислямиските диваци и всякакви подобни.

2016.10.08 | 14:59

1
Ква е таз фреска армия, смешници!

Добави коментар

Водещи новини