Юнкер: ЕС трябва да е "непреклонен" спрямо британските "маневри"

  • 07 октомври 2016 13:52

  • 1980
  • 2
Юнкер:  ЕС трябва да е "непреклонен" спрямо британските "маневри"
© Getty Images/Guliver

Европейският съюз трябва да е "непреклонен" спрямо британските "маневри" във връзка с условията за Брекзит, заяви днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Франс прес.

"Не може с единия крак да бъдеш вън, а с другия - вътре (. . .) По този въпрос трябва да сме непреклонни. Виждам как маневрират", каза Юнкер в разговор с френския премиер Манюел Валс в Париж.

В слово, произнесено в парижкия институт "Жак Делор", председателят на ЕК съобщи, че е предложил гражданските и военните операции на Евросъюза да бъдат ръководени от щабове в Брюксел. Това ще стане първа стъпка към засилване на военния компонент от европейската политика за сигурност и отбрана, смята Юнкер.

Твърде важно е според него членките на ЕС стриктно да спазват поетите ангажименти за приемане на мигранти. Неизпълнението им би било "начало на края" за ЕС, подчерта председателят на Европейската комисия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1980 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.17 | 16:01

2
ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ДА СА НЕПРЕКЛОННИ КЪМ ЕС...ЗАЩОТО ЕС Е ЕВРЕЙСКА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО УНИЩОЖАВА ЕВРОПА И ЗАЛИЧАВА БЯЛАТА ЕВРОПЕЙСКА РАСА
Аз

2016.10.08 | 09:46

1
Аз виждам как англо-саксите как ще им вкарат още една порция "бежанци", да им омекнат краката на еврогейците да са по-склонни към преговори.

Добави коментар

Водещи новини