Рашидов на еднодневно посещение в Македония

  • 07 октомври 2016 12:48

  • 1456
  • 0
Рашидов на еднодневно посещение в Македония
© Булфото

На 10 октомври  министърът на културата Вежди Рашидов ще осъществи еднодневно работно посещение в Република Македония. По време на визитата си в Скопие министър Рашидов ще проведе среща с Елизабета Канческа-Милевска – министър на културата на Република Македония.

В рамките на срещата ще бъде обсъдено състоянието на двустранното културно сътрудничество и изпълнението на конкретните инициативи, залегнали в Програмата за сътрудничество в областта на културата между Министерството на културата на Република България и Министерството на културата на Република Македония за периода 2015-2017 г. Програмата бе подписана на 12 ноември 2015 г. в София.

Важен акцент в хода на разговорите ще бъде поставен и на сътрудничеството в областта на проучването, опазването и закрилата на културното наследство и опазването и защитата на архитектурните паметници и комплекси. По време на посещението си в Скопие министър Вежди Рашидов ще проведе срещи и разговори във връзка с намиране на ново помещение за Културно-информационния център на Република България в Република Македония.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини