Плевнелиев апелира за позитивна кампания

  • 07 октомври 2016 12:11

  • 1953
  • 2
Плевнелиев апелира за позитивна кампания
© Булфото Архив

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще направи днес обръщение по повод началото на предизборната кампания за провеждането на избори за президент и вицепрезидент и на национален референдум. Обръщението на държавния глава ще бъде излъчено в 20.00 часа в ефира на Българската национална телевизия.

В обръщението си към кандидатите за президент и вицепрезидент, държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното апелира за провеждането на позитивна и градивна кампания и за дебати по същество. „Българският народ няма нужда, нито от поредната доза политически нападки, нито от войнстващия популизъм, с който някои политици се опитват да привличат гласове. Проблемите са реални и видими за всички. Това е възможност за кандидат-президентите да покажат своята визия за решаването им“, е позицията на държавния глава.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се обръща към участниците в кампанията и с призив да не се заливат с компромати, а да се фокусират върху въпроси като: за или против са въвеждането на президентска република; за или против са за приемането на промени в Конституцията; за или против са предоставянето на повече правомощия за президента; кои са кризите в ЕС днес и какви решения предлагат за тяхното преодоляване; как да се повиши доверието на гражданите в институциите и други.

По повод провеждането на национално допитване заедно с президентските избори, държавният глава отново припомня, че пряката демокрация е инструмент, който може да приобщи гражданите към политиката, като те бъдат съпричастни с взимането на решения по важни за страната въпроси. „Искам ясно да заявя, че референдумът не е панацея за всеки проблем и не бива да се използва популистки и по теми противоречащи на Конституцията“, заявява още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1953 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.09 | 13:39

2
позитивно си мислим откъде да ти го наместим
и това го казва

2016.10.09 | 13:39

1
к урвата на конци, управляван дистанционно от Козяк.

Добави коментар

Водещи новини