Алекси Стратиев: Ефектът от пътните знаци „Внимание, мотористи!“ ще бъде само разход на пари

  • 07 октомври 2016 09:48

  • 952
  • 1
Алекси Стратиев: Ефектът от пътните знаци „Внимание, мотористи!“ ще бъде само разход на пари
© Булфото

Ефектът от поставянето на пътни знаци „Внимание, мотористи!“ ще бъде разход на парични средства, които може да се вложат в мерки за пътната безопасност. Това каза в сутрешния блок на „Добро утро България“ на Радио „Фокус“ Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност и бивш шеф на КАТ.

По думите му не е направен анализ за причините, поради които се стига до пътнотранспортно произшествие с мотористи. „Не мисля, че всякакви идеи, коментари, включително пешеходните пътеки и пътните значи, носят реален ефект за пътната безопасност. Тези неща се предлагат без да се направи анализ и да се обмислят някакви разумни решения“, допълни Алекси Стратиев.

Той коментира още, че безопасност за пешеходеца, докато пресича, може да се гарантира, ако той също вземе участие в обсъждането на мерките, които биха могли да се вземат.

Според Стратиев всички пешеходци имат предимство на пешеходните пътеки, но то не е абсолютно и те трябва да се съобразят с останалите участници в движението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
952 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.07 | 10:08

1
ама вярно ли ,я го кажете на шефа на комисията по безопасност на движението,то май освен десни волани и знаци ,тиквите им не раждат други идеи

Добави коментар

Водещи новини