Политолог: България е изправена пред съдбоносни изпитания

  • 06 октомври 2016 16:18

  • 9431
  • 1
Политолог: България е изправена пред съдбоносни изпитания
©

Сякаш ГЕРБ се опитват да омаловажат президентските избори, а България е изправена пред съдбоносни изпитания и те ще бъдат лакмус за отношението на хората към управлението, каза политологът Андрей Бунджулов пред БНР по повод предстоящите избори и референдум.

Много е важно дали кандидатът, който ще бъде избран, ще може да отговори на очакванията в период на изпитания. И е важна не толкова вътрешната ситуация, а кризата в Европа, опасността от нова глобална криза – финансова и икономическа, както и разместването на сферите на влияние в света. Трябва да се намери кандидатура, която да съхрани потенциала и да запази диалога и България да може да отговори на очакванията. Вгледайте се в кандидатите и вижте колко от тях имат качествата, като се започне от фаворизирания кандидат на ГЕРБ Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Тя може би има желанието, но има ли компетентността да отговори на тези очаквания, заяви политическият анализатор.

Изненадите ще дойдат по няколко линии. Първо, съчетанието на президентски избори с референдум. В момента референдумът на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е в сянката на изборите, смята Бунджулов.

Втората линия на евентуални изненади политологът вижда във влиянието на задължителното гласуване върху активността. Това също е нов момент, който трябва да се има предвид, според Бунджулов.

Не подкрепям никого – тази нова опция в бюлетините също е поле за изненади, каза политологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.08 | 20:45

1
Това комунистическо мекере да не се прави на политолог цяла България знае че до 10 11 1989г беше начело на Комсомола на червените гниди !

Добави коментар

Водещи новини