Тръгна подписка за превръщането на "Царските конюшни" в концертна зала

  • 06 октомври 2016 15:51

  • 2217
  • 0
Тръгна подписка за превръщането на "Царските конюшни" в концертна зала
© Novini.bg

За превръщането на "Царските конюшни" в концертна зала започна подписка в интернет. Петицията, която ще бъде връчена на премиера Бойко Борисов, е публикувана и може да бъде подписана на classicfm.bg, съобщават инициаторите.

Според тях мястото на скандалните т.нар. Царски конюшни - в центъра на София, е много подходящо за създаване на музикална зала - с размера на парцела, близостта до други културни институции като Музикалния театър, Софийската опера и единствената сега концертна зала - зала "България".

Необходимо е правителството да погледне сериозно и на културните нужди на гражданите. Зала "България" е построена през 1937 г., когато населението на София е около 300 000 души. Към днешна дата градът е европейска столица с двумилионно население и традиции в музикалното изкуство, отбелязват поддръжниците на инициативата на Класик ФМ - единственото радио за класическа музика в страната, и музикалната агенция "Кантус фирмус".

Между поддръжниците на идеята за създаването на нова концертна зала са Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), Българската фестивална асоциация, "Музикаутор", Българската асоциация на музикалните продуценти, Националното музикално училище, Националната музикална академия, проф. Людмил Ангелов, проф. Пламен Джуров, Теодосий Спасов, Георги Черкин, Виктория Василенко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2217 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини