Руски милиардер показва у нас колекция картини (снимки)

  • 06 октомври 2016 15:09

  • 3366
  • 0
Руски милиардер показва у нас колекция картини (снимки)
© Булфото

Руският милиардер Борис Минц, поставен от списание Forbes на 62-ро място сред 200-те най-богати хора в Русия, е в България, за да покаже част от картините, които притежава частният му Музей на руския импресионизъм (Москва).

 

66 платна на 43 руски импресионисти са подредени в залите на Националната художествена галерия от 7 октомври до 23 ноември. В изложбата „През отворените прозорци“ са включени произведения на майстори на четката като Валентин Серов, Константин Коровин, Пьотър Кончаловски, Борис Кустодиев.

Музеят на руския импресионизъм е открит през май 2016 година в центъра на Москва на територията на известната фабрика за бонбони „Болшевик“. Частната колекция на мецената Борис Минц, събирана повече от 15 години, е основа на колекцията на Музея на руския импресионизъм. През първите три месеца след откриването му, музеят е посетен от над 30 000 зрители. Гостуването в България е продължение на международната програма на музея, която цели да запознае публиката по цял свят със забравени имена на художници, голяма част от които напускат Русия след Октомврийската революция през 1917 година, пише "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини