Бареков в Страсбург: Европа не може да амнистира престъпници

  • 06 октомври 2016 11:53

  • 2023
  • 0
Бареков в Страсбург: Европа не може да амнистира престъпници
© ББЦ

Мирът е без алтернатива за Колумбия, но Европа трябва да си даде сметка, че не може да се амнистират престъпници, отговорни за триста хиляди убити и десетки милиони жертви на наркотрафика по света, заяви евродепутатът Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва ден след завръщането си от Колумбия в рамките на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург, на което колумбийският мирен процес бе основна тема на разискване, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

Българският евродепутат бе част от делегацията, командирована в Колумбия от ръководството на Европейския парламент. По време на визитата си Бареков осъществи срещи с експрезидента Алваро Урибе и редица конгресмени от Колумбия, сред които колумбийският външен министър Мария Анхела Холгин и първият министъра на труда и настоящ министър на следвоенния период (Minister for Post Conflict) и съветник Рафаел Пардо.

След като обяви, че е имал срещи и с десетки жертви на наркобанди, Бареков констатира, че хората искат мир, но той да бъде справедлив. Европа трябва да уважи и да приеме мнението на колумбийския народ, категоричен е евродепутатът . Той подчерта, че макар и с малко споразумението между правителството и Революционните въоръжени сили на Колумбия /ФАРК/ е било отхвърлено, но не и мирът.

В пленарна зала Бареков сподели още, че лично пред него Алваро Урибе е определил ФАРК за най-богатия престъпен картел в света. "Президентът водеше кампанията "no vote", той беше символ на войната срещу престъпността и корупцията. Урибе мисли, че споразумението е твърде милостиво за престъпниците , така мисли й народът на Колумбия", подчерта евродепутатът.
Засега огънят трябва да спре и в това е надеждата, каза на финал Бареков като уточни, че с отхвърлянето на мирното споразумение с бунтовниците от терористичната организация нищо не е приключило. "Трябват по-големи усилия за интегрирането на псевдолевите терористи и ликвидирането на ФАРК", категоричен е той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини