Yahoo се защити от обвиненията, че шпионира съобщенията на потребителите си

  • 06 октомври 2016 07:25

  • 1165
  • 1
Yahoo се защити от обвиненията, че шпионира съобщенията на потребителите си
© Getty Images

Интернет гигантът Yahoo се защити срещу обвиненията, че е извършвал повсеместно следене на имейлите на потребителите си, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Вчера агенция Ройтерс съобщи, че Yahoo миналата година тайно е изградила по искане на разузнавателните служби на САЩ програма, която претърсвала всички имейли на клиентите й за конкретна информация. Програмата можела да намери нужната дума или словосъчетание в главното текстово съобщение или в прикачен файл.

Компанията е сканирала стотици милиони имейли в акаунти в Yahoo Mail по искане на представители на Агенцията за национална сигурност и на ФБР, заявиха двама бивши служители на Yahoo и трети запознат източник.

По повод на тази информация Yahoo разпространи изявление, в което казва, че информацията на Ройтерс е заблуждаваща.

Сканирането на имейлите на потребителите, описано в статията не съществува в нашата система, се казва в изявлението на Yahoo. В него се допълва, че компанията проучва и действа внимателно по всяко искане от страна на правителството за получаване на данни на потребителите, за да минимализира разкритията.

Вчера веднага след публикацията на Ройтерс Yahoo каза, че спазва американските закони.

Последвайте канала на

БТА
1165 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хаха

2016.10.08 | 21:54

1
Абе ясно! ако имате поща в Yahoo по добре я затворете! Защо да рискувате, сулю и пулю да ви четат пощата??? Ако САЩ я четат значи и Цв.Цв. може и всички ... Доверие се губи лесно... сори за Yahoo...

Добави коментар

Водещи новини