Пътници на самолет бяха евакуирани заради дим от смартфон

  • 06 октомври 2016 06:22

  • 3279
  • 2
Пътници на самолет бяха евакуирани заради дим от смартфон
©

Пътниците на самолет на авиокомпания Саутуест еърлайнс, готвещ се да изпълни полет от Луизвил за Балтимор, бяха евакуирани заради дим, излизащ от прегрял смартфон Самсунг Галакси Ноут 7 (Samsung Galaxy Note 7), предадоха световните агенции.

Инцидентът се разиграл на летището в град Луизвил в щата Кентъки. В самолета имало 75 пътници. В момента, в който стюардесата разяснявала инструкциите за безопасност, от изгасения смартфон на един от пасажерите се понесъл дим и така се стигнало до евакуацията.

Сара Грийн, съпругата на пътника, чийто смартфон се подпалил, каза, че това е станало точно след като телефонът е бил изключен. Изведнъж апаратът започнал да пращи и от него се разнесъл дим.

Тогава съпругът ми го извади от джоба си и го хвърли на пода, допълва Сара Грийн. Тя пояснява, че телефонът е бил подменен от Самсунг, след като компанията обяви изтегляне и подмяна на смартфоните от този тип заради риск от експлозия или възпламеняване на батерията.
Компанията изтегли най-малко 2,5 милиона смартфона от вида по целия свят. Новината че след тази мярка подменен телефон също се е подпалил може да постави Самсунг в неудобно положение и да доведе до отваряне на нова скъпа страница в глобалния скандал с този модел смартфони.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3279 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.09 | 22:10

1
И на двата ми вчерашни полета казаха, че който е с такъв смартфон изобщо да не го включва, нито зарежда.

2016.10.09 | 22:10

2
И на днешните два наобратно - също.

Добави коментар

Водещи новини