Русинова: Ще се търсят възможности за коледни добавки за пенсионерите

  • 05 октомври 2016 16:09

  • 3765
  • 3
Русинова: Ще се търсят възможности за коледни добавки за пенсионерите
© Булфото

Ще се търсят възможности за коледни добавки за пенсионерите, заяви министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за. Тя уточни, че заедно с финансовия министър ще търсят резерви за коледни добавки за пенсионерите. Русинова коментира това пред журналисти след заседанието на парламентарната социална комисия.

Министърът съобщи, че се предвиждат промени в Кодекса на труда, с които да се урегулира броят на почивните дни в годината и на официалните празници. От там нататък право на всеки работодател и служител е да си ползва останалите права за отпуска или за сливане на почивни дни, каза министър Русинова.

В отговор на въпрос дали ще се повиши производителността на труда, ако отпаднат дългите почивни дни, Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за каза, че такъв анализ би бил доста абстрактен. По думите й сливането е в интерес предимно на туристическия сектор, където има ръст на услугите, а за останалите сектори е въпрос на организация, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3765 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пенсионерка

2016.11.22 | 10:31

3
И пак ли ще бъде на едни да а на други не . До кога ще правите дискриминация между пенсионерите? Или на всички или на никой. По добре вдигнете на всички пенсиите с по 20% и стига сте давали на едни трохи а на други нищо за да кажете че ето ние мислим за пенсионерите.

2016.10.11 | 17:35

2
Тая е по-скапана като министър и по-лъжлива и от Калфата!!!!

2016.10.11 | 17:34

1
коледните подигравки , тука им тука няма ,я си ги задръжте ,на някой беден дупетат ги подарете ,вземете му някое мерцедесче ,раята да обикаля и да се перчи ,а ние пенсионерите и без някоя кофичка млекце ,ще си минеме

Добави коментар

Водещи новини