Издирваният за тероризъм французин пред съда: Специалист съм по взривове

  • 05 октомври 2016 15:38

  • 8620
  • 1
Издирваният за тероризъм французин пред съда: Специалист съм по взривове
© Булфото

Издирваният по подозрение в тероризъм френски гражданин Мишел Клеман /18 г./ даде съгласието си да бъде екстрадиран във Франция по искане на тамошните съдебни власти. Това стана днес пред 3-членен състав на Окръжния съд в Хасково.

Клеман бе задържан на 28 септември на ГКПП Капитан Андреево при опит да напусне страната ни за Турция. Той бе търсен с Европейска заповед за арест, постановена от съда в град Еврьо, провинция Нормандия. Клеман е бил наблюдаван за връзки с член на "Ислямска държава", а разследването срещу него е установило, че е гледал сайтове със сцени на екзекуции и издигащи в култ насилието, стана ясно от изпратените у нас официални документи по случая.

При тръгването си на път той е нарушил и заповедта на полицията да не напуска границите на департамента.

Специалист съм по взривове, призна днес пред съда французинът, който има и канадско гражданство. Дълбоко се съмнявам, че той има такива умения, каза в кулоарите на съда адвокатът му Веско Георгиев.

Клеман подписа протокол, че е съгласен с мярката "екстрадиция". Формално обаче той има три дни за размисъл, в който може да промени решението си. Следващото съдебно заседание след изтичането на този срок ще е окончателно по делото, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8620 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.10.05 | 19:11

1
Ей горкото момче, не знае че в Бг само условни присъди издават.

Добави коментар

Водещи новини