БСП: Борисов защитава ли българските интереси или България ще стане бежански лагер?

  • 05 октомври 2016 14:09

  • 2178
  • 2
БСП: Борисов защитава ли българските интереси или България ще стане бежански лагер?
© Пресцентър БСП

Борисов и правителството защитават българските интереси, работи за бъдещето на българския народ, проявява грижа за българската младеж или обслужва западно европейски интереси, които искат да превърнат България в един голям бежански лагер? Този въпрос зададе депутатът от БСП Таско Ерменков. От БСП отправиха поредна критика към правителството за политиката за защита на границите.

"В пленарна зала вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. потвърди страховете на БСП, че 160 млн. евро отпуснати от ЕС, с които така се хвали правителството на Борисов, ще бъдат изхарчени в голяма степен за осигуряване на жилища за бежанци в българските общини. Това заяви пред медиите в НС народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков. „Бяхме притеснени от постановление на МС, с което се е приела наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумения за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила”, обясни социалистът.

Той поясни, че в наредбата е записано: осигуряване на жилищно настаняване; записване в детска градина или общинско училище на деца, подлежащи на задължителна предучилищна и училищна подготовка; провеждане на обучение на български език; здравно осигуряване и обслужване; професионално ориентиране и включване в обучение на възрастни; включване в програми  за заетост и обучение. Социалистът допълни, че освен всичко друго кметовете са задължени да осигуряват на съответните чужденци и избор на личен лекар, достъп до други административни услуги, заплащане на здравни осигуровки, на всяко лице, за което е сключено споразумение за интеграция.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2178 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.11 | 06:48

2
е ,който е грамотен ,да чете ,какви права има интегрирания ,що не прочетох някъде ,какви са му задълженията или щом от ес ни заповядват ,гащите си да свалим и каквото ще да ни правят
МАЯ КОСТИНБРОДСКА

2016.10.07 | 21:36

1
Само за тези, които не са разбрали, че ГЕРБ=БСП. Към психиатрията, хооодом-марш!

Добави коментар

Водещи новини