Съдът в Русе остави без уважение жалбата на "Монтюпе"

  • 05 октомври 2016 13:49

  • 905
  • 0
Съдът в Русе остави без уважение жалбата на "Монтюпе"
©

Административният съд в Русе остави без уважение искането на "Монтюпе" за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ от 12 септември т. г., с която бе ограничена дейността на завода за производство на алуминиеви автомобилни части. Това съобщиха от съда в крайдунавския град.

Според акта принудително са изведени от експлоатация 108 вентилационни отвора, разположени на покрива на едно от производствените халета.

Жалбоподателят твърди, че наложените от РИОСВ мерки ще причинят неимуществени вреди - уронване престижа на предприятието, и имуществени - намаляване ефективността и производственото натоварване на дружеството.

Според съда в особеното искане не е посочен обхватът и размерът на имуществените вреди, поради което не може да бъде извършена преценка за тяхната значимост или трудна поправимост.

Магистратите допускат, че за дружеството е възможно да настъпят загуби от редуцирането на производството заради наложената административна мярка, но "предполагаемите неимуществени вреди не могат да бъдат противопоставени на важните държавни и обществени интереси - правото на хората на здравословна околна среда и чист атмосферен въздух".

Определението може да се обжалва в седемдневен срок пред Върховния административен съд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини