Ненчев се срещна с холандския си колега

  • 05 октомври 2016 13:24

  • 1229
  • 2
Ненчев се срещна с холандския си колега
© Булфото (архив)

Киберотбраната и бежанската криза са били сред акцентите в разговора на министъра на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. и министъра на отбраната на Холандия Йеанине Хенис-Пласхарт, посочиха министрите в изявление след срещата си днес.

Хенис-Пласхарт е на двудневно официално посещение в България по покана на Ненчев. Обсъдихме въпроси, свързани с киберотбраната и киберустойчивостта, посочи министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., като добави, че са се съгласили на съвместни дейности, и вероятно да има конкретна помощ от страна на Холандия, които по думите му са водещи в тази сфера. Обсъдихме въпроси, свързани с бежанската криза, посочи Ненчев. Той е запознал министър Хенис-Пласхарт с усилията, които полага МО, и е получил категорична подкрепа и съпричастност. Добави, че я е уведомил за необходимостта ЕС да излезе с обща позиция - нещо, което се случва, във връзка с подписването на споразумение за реадмисия с Афганистан.

Съгласихме се, че има определени рискове, предизвикателства и опасности и на южния, и на източния ни фланг, посочи министър Йеанине Хенис-Пласхарт. За да се справим с тези предизвикателства е важно да обединим силите си, това и правим, каза тя. Хенис-Пласхарт очерта киберсигурността като нова, но изключително важна област. Тя посочи също мигрантската криза, като добави, че е наясно с трудностите пред България. За да се справим с проблемите, трябва да действаме в единство. Това се отнася например и за подкрепата ни за Афганистан, но също така и да сме сигурни, че афганистанските власти съблюдават споразумението за реадмисия, посочи Йеанине Хенис-Пласхарт.

Двамата министри са оценили високо двустранното сътрудничество. Ненчев е благодарил за подкрепата на Холандия преди и след членството на България в НАТО. Продължаваме открития диалог по редица въпроси, свързани с отбраната, предвиждаме съвместни дейности по отношение на обучение, обмен на експертиза и на необходима за сътрудничеството ни информация, посочи министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

Последвайте канала на

БТА
1229 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ъпсурт

2016.10.06 | 07:56

2
Колега - Не ме занимавай с глупости бе
гошо

2016.10.06 | 07:56

1
Оставка поради ярка некадърност.

Добави коментар

Водещи новини