Шефът на Фонда за лечение на деца: Гарантирам, че няма подмяна на решения на Обществения съвет

  • 05 октомври 2016 13:21

  • 3303
  • 2
Шефът на Фонда за лечение на деца: Гарантирам, че няма подмяна на решения на Обществения съвет
© Булфото

Директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ гарантира пред журналисти, че няма подмяна на решения на Обществения съвет /ОС/. Проф. Пилософ се срещна с журналисти, заедно със заместник-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков след протест на родители на болни деца.

Всички протоколи са били изпращани на ОС по приет ред, но досега членовете му не са реагирали, допълни той. Самият ОС е приел ред, според който протокол от предишно заседание се подписва на следващо заседание. В отговор на въпрос как си обяснява напускането на четирима от членовете на ОС, проф. Пилософ каза, че на някои от тях изтича мандатът им.

Фондът ще продължи да работи с пълно темпо, увери проф. Пилософ. Децата, лекувани в чужбина през последните години и сега, не се различават като брой, допълни той. Железните правила, които са създадени в момента, някому очевидно пречат, добави проф. Пилософ. Той посочи, че откакто е директор на фонда девет деца са починали след лечение в чужбина. Медицината в чужбина не е панацея, добави проф. Пилософ.

В отговор на въпрос за забавени плащания към чужди клиники проф. Пилософ каза, че плащанията се извършват своевременно, по установен ред. Ако ОС вземе незаконосъобразно решение, аз съм длъжен да реагирам, да нанеса корекции и да представя отново на заседание на ОС, обясни проф. Пилософ. Ако втори път се вземе незаконосъобразно решение, аз съм длъжен да се отнеса към Министерството на здравеопазването.

Миналата година е имало близо 20 жалби срещу работата на фонда, сега има 15, като голяма част от тях се дължат на получено отрицателно становище за лечение, обясни проф. Пилософ, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3303 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.06 | 09:26

2
гарантирам ,че нищо не гарантирам ,единствено за приятели и такива с много "приятели" в зелено

2016.10.05 | 20:01

1
ееее, щом казваш - вярваме ти, как иначе...

Добави коментар

Водещи новини