БСП иска наредбата за трайна интеграция на бежанци у нас да бъде отменена

  • 05 октомври 2016 13:16

  • 2253
  • 4
БСП иска наредбата за трайна интеграция на бежанци у нас да бъде отменена
© Булфото

БСП призова премиера да отмени наредбата за трайна интеграция на бежанци у нас. Това поиска депутатът от "БСП лява България" Таско Ерменков на брифинг в парламента.

Преди малко в пленарната зала вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. потвърди нашите страхове, че тези 180 млн. евро, които ще бъдат отпуснати на България, ще бъдат изхарчени до голяма степен не само за осигуряване на границите на страната, а и за осигуряване на жилища на бежанци в българските общини, коментира Ерменков.

Той припомни притесненията на социалистите по повод на постановлението на Министерския съвет, с което се приема наредба за интеграция на чужденци с предоставено убежище и международна закрила. Според нея общините ще трябва да осигурят подходящи жилища за бежанците, детски градини и училища за децата, обучение по български език, включване в програми за заетост, записване при личен лекар. Ерменков отбеляза, че за тези мерки ще трябва да бъде осигурено и национално финансиране. По думите му би било прекрасно, ако това се отнасяше за български млади семейства.

Информираме обществеността и се надяваме, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде така добър да оттегли тази наредба, заяви Таско Ерменков. Премиерът и това правителство защитават българските интереси, работят за бъдещето на българския народ, проявяват грижи за българската младеж или обслужват онези западноевропейски интереси, които искат да превърнат България в един голям бежански лагер, попита депутатът от "БСП лява България".

Последвайте канала на

Нора Виткова
2253 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.10.05 | 17:53

1
Ами предизборен трик е господин Кирилов.

2016.10.05 | 18:05

4
изборите ще минат и заминат ,бежанците ,на нашите глави останат ,ако след изборите тия изчезнат ,с две ръце гласувам ,трик е и е неуспешен

2016.10.05 | 18:04

3
Станишко отдавна говори с евро социалистите за повече и повече интегриране. Така че това си от най-очеизвадните предизборни трикове.

2016.10.05 | 18:04

2
бая солен трик ,ще го усетите ,когато в гъза ви влезе ,впрочем само главичката ,за това ви е сладко ,ама влезе ли ви целия рязан ,ще се оплезите

Добави коментар

Водещи новини