Фандъкова обеща да отвори част от бул. "Черни връх" до началото на ноември

  • 05 октомври 2016 13:15

  • 1829
  • 0
Фандъкова обеща да отвори част от бул. "Черни връх" до началото на ноември
© Булфото

Отсечката на бул. "Черни връх" между ул.„Джон Атанасов“ и ул. „Рарад“ ще бъде пусната за движение. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска след проверката на ремонтните дейности на столичния бул. „Черни връх“ в участъка между ул. „Джон Атанасов“ и ул. „Рарад“.

По думите на Фандъкова това е едно от най-тежките трасета в София. „Обектът е тежък, не само защото тук имаше отчуждение и се разширява, а и защото тук се изграждаха и канализация, и водопроводи, преместват се инженерни мрежи, което винаги става много бавно“, подчерта Фандъкова. „Не става само за лятото - през лятото се направиха изкопите. Работи се по график“, увери тя. По думите ѝ отсечката, която в момента се ремонтира вече се завършва. „Правят се и тротоарите и очаквам най-късно до началото на месец ноември тази отсечка да бъде пусната за движение, без полагане на износващия слой асфалт“, каза кметът на София.

По думите ѝ така е пуснат и първият участък от бул. „Черни връх“. Тя уточни, че след това ще продължи изграждането на третия, последен участък от булеварда. „В момента движението тук е спряно и шофьорите използват обходни маршрути и само живеещите могат да използват улиците в този район“, обясни Фандъкова.

„Знаем, че е много тежко, но най-късно до Коледа трябва да приключи целият ремонт. Срокът му е до края на годината, но се надявам строителите да направят всичко възможно, без компромиси в качеството да освободят движението възможно най-бързо“, обясни кметът. „Срокът, за който настоявам, е до Коледните празници да се възстанови движението по булеварда“, увери тя. „Отново ще подчертая, че е възможно това да стане без полагане на износващия асфалт, защото за него е необходимо специално време. Ако времето не позволява, по-добре автомобилите да се движат до пролетта и след това износващият асфалт да се полага“, обясни Фандъкова. По думите ѝ полагането се случва за два дни и не пречи на движението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини