Изправят пред съда родител, нахлул в Музикалното училище в Плевен

  • 05 октомври 2016 12:16

  • 1576
  • 1
Изправят пред съда родител, нахлул в Музикалното училище в Плевен
© Булфото

Районната прокуратура в Плевен предаде на съд родителя, който нахлу в Музикалното училище в града и упражни насилие над възпитаници на учебното заведение, съобщиха от прокуратурата.

Разследването срещу Милен А. /44 г./ приключи с обвинителен акт срещу него за две престъпления - причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

Инцидентът бе в началото на годината, когато бащата нахлу в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" и нанесе побой над двама ученици от горните класове, които преди това се бяха сбили с неговия син. Предизвикан от спречкването между децата, Милен А. решава да потърси сметка за нанесените травматични увреждания на сина си и влиза в училището в междучасието. В ателието по скулптура намира детето, което се е било със сина му, и техен съученик. Мъжът удря единия ученик със стол по гърба, а на другия нанася удар в лицето, като през цялото време крещи "Ще ви убия бе!... Ако кажете на родителите си, ще убия и вас, и тях!". Единият от пострадалите успял да избяга и повикал класния ръководител и охраната, които прекратили инцидента.

Сигналът в полицията е подаден едва на следващия ден от родител на едно от пострадалите деца. След кратко издирване извършителят бе арестуван и до момента наложената му мярка за неотклонение не е променяна.

Предстои делото да бъде разгледано в Районния съд в Плевен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.05 | 12:49

1
В смисъл на двамата побойници никой не им търси сметка, накрая найстина трябва показно да убият някой келеш, тея животни от друго не разбират.

Добави коментар

Водещи новини