Откриха и двете черни кутии на влака, катастрофирал в щата Ню Джърси

  • 05 октомври 2016 07:15

  • 982
  • 0
Откриха и двете черни кутии на влака, катастрофирал в щата Ню Джърси
© Gettyimages

Властите в американския щат Ню Джърси съобщиха, че са намерени и двете черни кутии на влака, катастрофирал на гарата в Хоубоукън, при което загинаха един човек и бяха ранени 108, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Второто записващо устройство било намерено в предната част на влака след разчистване на отломките. Открити били също видеокамерата в кабината на машиниста и неговия мобилен телефон, каза на пресконференция представител на Националното управление за транспортна безопасност. Другата черна кутия беше открита по-рано в края на влака, но тя не е работела по време на катастрофата, казаха властите.

Сега всички намерени устройства ще бъдат проучени в централата на управлението за транспортна безопасност във Вашингтон. Властите се надяват да установят дали катастрофата е резултат от техническа повреда или от човешка грешка.

Очевидци разказаха, че влакът е навлязъл в гарата с много по-висока скорост от допустимото. Четиридесет и осем годишният машинист казал пред разследващите, че е дал звуков сигнал и влакът се движел с нормална скорост, навлизайки в гарата, но следващото, които си спомня, е как се връща в съзнание и установява, че лежи на пода на локомотива след сблъсъка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
982 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини