Орешарски: Не съм кандидат на Доган и Пеевски, винаги съм работил за държавата си

  • 04 октомври 2016 17:56

  • 6061
  • 8
Орешарски: Не съм кандидат на Доган и Пеевски, винаги съм работил за държавата си
©

Винаги съм работил за държавата си. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ кандидатът за президент и бивш премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

В изпълнителната власт винаги съм бил подкрепян от една или друга политическа сила, но винаги за мен основният приоритет е бил държавата. Сега за първи път имам възможност да бъда независим от партии, тъй като президентството го предполага. Има много работа да се свърши в нашата страна. Имам остатъчен дълг към обществото и към хората, а предизвикателствата пред страната ни са големи и във външен, и във вътрешен план, заяви Орешарски.

Бившият премиер отрече твърдението на Хюсеин Хафъзов от ДОСТ, че активисти на ДПС са събирали подписи за президентската му номинация и че е кандидат на Доган и на Пеевски. Не съм говорил с никого във връзка с кандидатирането си, решението да се кандидатирам взех аз. Няма как в изпълнителната власт да не сте зависим от партиите и от парламентарното мнозинство. И г-н Борисов в момента е зависим от парламентарното мнозинство, както бях и аз, коментира кандидат-президентът.

По думите му твърденията на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че кабинетът Орешарски е оставил тежко наследство във финансов план, не отговарят на истината.

Бих призовал Борисов да вземем статистиките от сайта на Министерството на финансите и да говорим с цифри. Той обикновено говори с нападки, които не разбирам. Винаги съм гледал с учудване на неговите коментари по финансови теми. Аз например от футбол не разбирам и с него за футбол не бих говорил. По време на управлението ми обърнахме отрицателните икономически тенденции, взехме мерки за стабилизиране на приходната част на бюджета, започна строителството на оградата по границата с Турция, заяви бившият министър-председател.

Като една от причините да се кандидатира за президент той определи "нарастващият авторитаризъм в страната", който, по думите му заплашва устоите на държавността. Не мога да стоя и да гледам отстрани, подчерта Орешарски.

Според него трябва да имаме по-силна и балансирана външна политика. Външната политика на Плевнелиев беше доста едностранчива. В много случаи премиерът Борисов диктуваше неговите действия. Ние сме евроатлантическа страна, приоритетите ни са ясни, но извън тях трябва да имаме добри отношения с други влиятелни центрове и столици, каза Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Орешарски заяви, че основният му приоритет е да работи за обединение на нацията. В Конституцията е записано, че президентството има такава функция, но досегашните президенти никога не са я изпълнявали истински, тъй като са били партийни кандидатури, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6061 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
коалицията АТАКА+ДПС+БСП Орешарски

2016.10.05 | 07:22

6
Това е кандидата на Волен и Доган

2016.10.05 | 07:23

8
И онова шкембе, Пеевски.

2016.10.05 | 07:22

7
За това докара държавата до фалит.

2016.10.05 | 07:22

5
Евроатлантическа държава - това звучи.. идиотско!
*

2016.10.05 | 07:22

4
МРЪСТНИК
нм

2016.10.05 | 07:22

3
за да се кандидатира това нещо за президент има някаква далавера. ще се крадат пари само за това че се кандидатира. тои много добре знае, че няма да гласуват за него.

2016.10.05 | 07:21

2
скрии се бе орех страхлив

2016.10.05 | 07:21

1
майкоооу... млъкни бе парцал

Добави коментар

Водещи новини