До 2 години затвор грозят двамата тийнейджъри, които се гавриха с връстник

  • 04 октомври 2016 17:09

  • 21697
  • 2
До 2 години затвор грозят двамата тийнейджъри, които се гавриха с връстник
©

Наказанието за подобно деяние е затвор до 2 години. Това каза районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев по повод ареста на двамата тийнейджъри, които се гавриха със свой връстник в Пловдив. По случая започна проверка от районна прокуратура.

Прокуратурата се сезира след публикациите в медиите на клипа, на който се вижда как едно момче държи свой съученик, а друг допира задните си части в лицето на хванатия младеж.

Срещу задържаните Димитър - на 16 години, и Иван - на 17 години, е образувано досъдебно производство за хулиганство. "Тези действия не са безобидна шега, а престъпление по Наказателния кодекс", каза прокурор Илиев. От думите му стана ясно още, че в градинката до кметството на район "Северен", където е станала гаврата на 25 септември, са присъствали повече деца.

"Съдържанието на клипа е изключително грозно. Наказанието е затвор до 2 години. Вероятно са го възприели като някакъв вид шега, но това е престъпление и се нарича хулиганство. Започнали да се подиграват на момчето, че е женчо и че заеквал, после са започнали и физически да издевателстват над него. Действията им грубо нарушават обществения ред и са в пълен разрез с човешкия морал", коментира още прокурор Илиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
21697 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Попа

2016.12.16 | 13:19

2
Гусин прокурор, да бяхте толкова загрижени за обществения ред и човешкия морал, когато го нарушават политици, цена нямаше да имате.
дидо

2016.12.16 | 13:19

1
само затвор да имат страх всички малки и големи извратени боклуци

Добави коментар

Водещи новини