Кунева благодари на Борисов за учителските заплати

  • 04 октомври 2016 14:09

  • 1885
  • 3
Кунева благодари на Борисов за учителските заплати
©

Радвам се, че правителството обективира една оценка, която имахме, още когато сключвахме коалиционното споразумение – приоритет да бъде образованието.

Това заяви министърът на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, във връзка със заявеното от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че следващата година ще бъдат отпуснати допълнително 223 млн. лева за образование, с които да бъдат повишени с 10% учителските заплати, предаде "Фокус".

„Коментарът по този въпрос и обосновката защо това е необходимо, е даден достатъчно рано и достатъчно отдавна от страна на Министерството на образованието и науката, за да може да направи видими реформаторските усилия на министерството и да убеди Министерски съвет, премиера, финансовия министър, че това са много важни и много необходими средства за българското образование и наука. Това са средства, които ще ни дадат възможност да влезнем в XXI век”, посочи министър Кунева.

По думите ѝ това е най-голямото увеличение на бюджета за образование през последните 10 години.

„Аз се радвам, че като министър мога да го кажа днес. Системата на образованието и науката винаги се е отблагодарявала за инвестициите. Отблагодарявала се е с течение на годините – ден след ден, година с година. Това е инвестиция, на която резултатът не може да се види на следващия ден, но дава най-голямата добавена стойност, която човек може да си представи. Това е отговора на икономиката, здравеопазването, сигурността и дори демографията. Няма въпрос, на който отговорът да не е образование”, заяви още образователният министър.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1885 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.06 | 11:14

3
Предизборен кьор фишек! Поредната лъжа !

2016.10.06 | 11:14

2
това е лицемерие и нахалство ,за работата дето ти плащат ,вместо ти да се бориш и да защитаваш правата на раята ,да благодариш ,че друг ти е свършил работата която и той е длъжен да свърши

2016.10.06 | 11:14

1
KRIVOUSTATA KURVA SKORO DA PUKNE

Добави коментар

Водещи новини