Лукарски: Реализираните от български дружества производство и износ на продукти отбелязват ръст

  • 04 октомври 2016 11:23

  • 874
  • 1
Лукарски: Реализираните от български дружества производство и износ на продукти отбелязват ръст
©

През последните две години реализираните от български дружества производство и износ на продукти, свързани с отбраната, отбелязват ръст от над 60%. Това каза министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва по време на „Новата BG икономика“, предаде "Фокус".

Министър Лукарски посочи, че това е отрасъл, който също е част от сектор "Машиностроене", в който сериозно присъствие имат дружества, които са в системата на Министерство на икономиката. "Стремим се да поддържаме диалог с всички дружества в сектора машиностроене, оценявайки значението за сигурността, отбраната и икономиката на страната", каза министърът на икономиката.

Според него основни фактори за ръста от 60% на износ на продукти свързани с отбраната от български дружества са по-активната и гъвкава маркетингова политика на дружествата, разширяването на кръга на потенциалните купувачи, активизирането на сътрудничеството с традиционните партньори, доказаното качество на произвежданата продукция и разработването и производството на нови конкурентоспособни продукти.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
874 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.04 | 12:01

1
И какво обшо имаш ти с това,тъпако!? Ако това е така,то се е случило въпреки теб.

Добави коментар

Водещи новини