Митов ще участва в конференцията за Афганистан в Брюксел

  • 04 октомври 2016 10:13

  • 1077
  • 2
Митов ще участва в конференцията за Афганистан в Брюксел
© МВнР

Министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, ще участва в конференцията за Афганистан, която ще се състои на 4 и 5 октомври в Брюксел, Белгия, съобщава пресцентърът на министерството.

Съвместни домакини на форума са Европейският съюз /ЕС/ и правителството на Афганистан. В конференцията ще участват около 70 държави и 20 международни организации и агенции.

ЕС ще бъде представен от председателя на Европейския съвет Доналд Туск, върховния представител Федерика Могерини и комисар Невен Мимица, отговарящ за сътрудничеството за развитие. Президентът Ашраф Гани и министър-председателят д-р Абдула Абдула ще представляват афганистанската страна, се посочва в съобщението.

Участниците в конференцията ще обсъдят съвместните усилия на международната общност и Афганистан за повишаване на ефективността на трайната международна подкрепа и финансиране въз основа на нова рамка за национално развитие на Афганистан. Сред акцентите в дискусията ще бъдат усилията на Афганистан за реформи, включително в областта на икономиката, установяване на принципите на правовата държава, по-добро управление на публичните финанси и борба с корупцията, така че да се осигури предоставянето на най-важните услуги и обществени блага, информират от МВнР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГЕРБ ПОБЕДА И ПАК ПОБЕДА А ЗА лумпените УЙ УЙ УЙ У

2016.10.04 | 18:29

2
ГЕРБ ПАК ЩЕ МАЧКА ПРОДАЖНИТЕ рубладжии ПОБЕДАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

2016.10.04 | 12:25

1
а детето и тъщата ,тъста и баджанака ,кръстниците и жената и шуреите и шуронаиките , грехота е и комшиите във Брюксел да не се разходят

Добави коментар

Водещи новини