Цачева зове: Да търсим начините, пътищата, средствата (обновена+снимки)

  • 04 октомври 2016 09:49

  • 1815
  • 3
Цачева зове: Да търсим начините, пътищата, средствата (обновена+снимки)
© novini.bg

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, кандидат за президент на политическа партия ГЕРБ, е патрон на дискусионен форум „Сигурност и устойчивост на българския бизнес и политика“.

Тази тема вълнува всички, без значение в коя сфера работим. Сигурността може да се коментира в много аспекти. Основата обаче е всекидневната сигурност за всеки човек“, заяви тя, предаде репортер на novini.bg.

„Сигурността има много аспекти и много гледни точки, по които би могла да се коментира. В днешният глобален свят, пред лицето на съвременните предизвикателства, пред множеството кризи, които в глобален план застрашават всеки един от гражданите на планетата, има необходимост да дискутираме. Да търсим начините, пътищата, средствата за преодоляване на тези кризи, за да се постигне устойчивост, а преди това – сигурност. Във всички гледни точки на коментара за сигурността, било то национална, политическа или икономическа, има нещо, което стои в основата и за мен, като председател на Народното събрание винаги е било опорна точка, от която да работим. Това е всекидневната сигурност на човешкия живот, на отделния гражданин, който трябва да има гарантирана от държавните институции сигурност за живота си, за собствеността си, за качеството на своя живот, предвидимост в инвестициите”, подчерта Цачева.

По думите ѝ, българският парламент винаги е откликвал на тези потребности, в съответствие с целите на правителствената програма. „38% от общият брой на законодателните актове, приети в 43-то Народно събрание, са пряко или косвено насочени към решаване на проблеми на бизнеса в България. Този дял е повече то два пъти, спрямо законодателни инициативи, насочени към държавната администрация”, обясни Цачева, но подчерта, че оценката за работа на една институция е редно да се дава в края на мандата ѝ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1815 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.05 | 04:53

3
да ,сигурни сме в ежедневието ,работа няма ,пари също ,полицията пази крадците и откраднатото с тях дели си , здравеопазването на ниво ,умираме спокойни под грижите на москов , децата ни се учат за кравари ,пардон каубой ,пенсии високи ,мислим си за дестинации екзотични и така 26 години ! Е поне вие да сте ни живи и здрави !

2016.10.04 | 19:35

2
тая пияна курва да го духа,травестит нещеме

2016.10.04 | 19:35

1
Мързеливият, никога няма да си намери работа, и винаги ще плюе по, което и да е правителство.

Добави коментар

Водещи новини