Тръгва делото срещу бившата кметица Райна Петрова

  • 04 октомври 2016 07:38

  • 1066
  • 0
Тръгва делото срещу бившата кметица Райна Петрова
©

Бившата кметица на район "Централен" Райна Петрова днес ще се изправи пред съда заедно с бизнесдамата Надежда Минчева. Срещу бившата фурия на ГЕРБ са повдигнати две обвинения. Първото е за това, че е пренебрегнала решението на Общинския съвет, делегиращо права на директорите на детски градини и ясли да сключват договори за обществени поръчки. Вместо това Петрова сама е определила доставчика за храната на децата, пише "Марица".

Второто обвинение е за това, че през юни 2013 г. е приела дар - подаръчен ваучер за екскурзия до Тайланд за 9780 лева, от Надежда Минчева. Срещу подаръка тогавашната кметица уредила с обществена поръчка за 376 000 лева фирмата "Надежда 2000".

Съдът е насрочил делото по съкратеното съдебно следствие. Призовани са само подсъдимите и адвокатите им. Красимир Елдъров води защитата на бившата кметица. Минчева се довери на адвокат Стефан Левашки, но той се закани да се откаже да я защитава в съдебната зала, тъй като тя не му вдигала телефона.

Райна Петрова бе отстранена от длъжност на 22 юли 2014 г. от пловдивските съдии. Тя е с мярка за неотклонение подписка. Усамотила се е в къщата си в Белащица и избягва публични изяви.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини