Фандъкова: Има изготвени проекти за канализация на стойност 250 млн. лв. (снимки)

  • 03 октомври 2016 15:07

  • 3382
  • 0
Фандъкова: Има изготвени проекти за канализация на стойност 250 млн. лв. (снимки)
© Фейсбук

За развитие на градската среда и енергийна ефективност сме подготвили проекти на обща стойност 120 млн. евро. Изготвили сме проекти за изграждане на канализация на стойност 250 млн. лв. Това обяви столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на конференция в Букурещ, която се проведе в рамките на Ърбънфест 2016.

"Готови сме с процедурата за изграждане на инсталацията за производство на топлинна енергия от РДФ-горивото, с която намаляваме два пъти вредните емисии от ТЕЦ София. Над 320 млн. лв. европейски средства инвестира в последните години държавата в изграждане на Западната дъга от Околовръстния път на София и Северна скоростна тангента", съобщи столичният кмет.

Фандъкова се похвали, че за развитието на града са били защитени проекти на стойност 1 млрд. лв. от програмен период 2014-2020. Тя подчерта, че целта е до 2019 г. София да има още поне 12 км метромрежа и дял на метрото в системата на градския транспорт от 45%.

"Благодарение на европейската солидарност и съфинансиране от държавата и общината за 6 г. построихме 22 км. метро, което е изключително сериозен резултат", отбеляза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

"Показахме, че инвестираме европейските средства в подобряване на градския транспорт и градската среда, развитие на туристическата инфраструктура, по-добри условия за децата чрез ремонти на училища и детски градини и повече пространства за култура", декларира още тя.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини