1,4 г условно за шофьор без книжка, ранил двама при катастрофа

  • 03 октомври 2016 14:49

  • 837
  • 0
1,4 г условно за шофьор без книжка, ранил двама при катастрофа
©

Районният съд във Велико Търново отреди 1 година и 4 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за шофьор без книжка, който предизвикал катастрофа и ранил двама души.

Водачът е наказан след внесен в съда срещу него обвинителен акт от прокуратурата. На Сашо Ч.е наложено и наказание пробация с мярка "задължителни периодични срещи с пробационен служител". Той е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 г. Сашо Ч. е признат за виновен за това, че на 23 септември миналата година пътя между Велико Търново и село Арбанаси, при управление на лек автомобил "Дачия Логан", без да има необходимата правоспособност, нарушил правилата за движение.

При излизане от завой загубил управление и навлязъл в пътната лента за насрещно движение, в резултат на което предизвикал катастрофа с движещия се в насрещната пътна лента лек автомобил "Форд Галакси", управляван от Пламен Д. При сблъсъка била причинена средна телесна повреда на водача и средна телесна повреда на жена, возеща се в лека кола "Форд Галакси". Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в старата столица.

Последвайте канала на

Калина Христова
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини