Плевнелиев: Бъдещето на България не се решава на бойното поле, а в училищните стаи

  • 03 октомври 2016 13:36

  • 3573
  • 7
Плевнелиев: Бъдещето на България не се решава на бойното поле, а в училищните стаи
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, Марку Маркула - председател на Комитета на регионите в ЕС, Ева Паунова и Андрей Новаков - членове на Европейския парламент и Огнян Златев - ръководител на представителството на Европейската комисия в България водиха днес в зала "Възраждане" двучасов пряк диалог с габровци в открита дискусия за бъдещето на Европа. Трите теми на диалога бяха "Бъдещето на Европа. Миграция", "Развитие на регионите и кохезионна политика" и "Иновациите".

Дискусията в Габрово, на която присъстваха над 400 души, е част от серията диалози, в които участват всички членове на Европейската комисия и които се провеждат във всички страни от Европейския съюз. Тя е организирана от община Габрово в сътрудничество с Президентството на Република България, Комитета на регионите на ЕК и Представителството на ЕК в България, информираха от общината.

В труден момент сме заедно, за да търсим заедно решения, каза на срещата президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. По думите му днес в Европа е трудно, задаваме си въпросите накъде и как, а същевременно знаем, че отговорът е много прост - "решението е в нашата заедност".

Според Плевнелиев ЕС е ежедневен плебисцит на всеки от нас - защо сме заедно, каква е каузата, която си поставяме, какво искаме да постигнем. По думите му Европа няма как да бъде остров на стабилност в световния океан на нестабилност днес, броят на кризите е рекорден, а това, което му е направило силно впечатление е колко много мъдри решения са чути тук, в Габрово, като обобщение на първите два дни от диалога за Европа, започнал в града под наслова "Лагер на иновациите".

Когато има рекорден брой кризи - адресирай ги, не ги крий, посочи ги, търси решения, всички заедно сме по-силни и по-ефективни, затова днес сме тук, обобщи президентът.

Според него днес бъдещето на България не се решава на бойното поле, а в училищните стаи. По думите му днес бъдещето на Европа не зависи от това кои са нашите опоненти и с кого ще водим хибридни, пропагандни и други войни, а зависи от това кои сме ние, какво искаме да постигнем, доколко сме амбициозни да променим бъдещето, а не само да го следваме. Няма как ние да се позиционираме, освен чрез образование, посочи президентът. По думите му ако искаме индустриите на бъдещето да се случат в България, трябва добро образование, ако искаме да има инвестиции, трябва адекватно образование, ако искаме да намалим безработицата и да развиваме регионите - това е свързано с качеството на човешкия капитал, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3573 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Добре че ти е махаш, пръдльо

2016.10.16 | 19:55

7
Омаза в кафяво и настоящето и бъдещето.
ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ руски ПИЯН И БЕДЕН БОТУШ

2016.10.16 | 19:55

5
ВЕЛИК БЪЛГАРИН Е ПЛЕВНЕЛИЕВ БРАВО ПОКЛОН

2016.10.16 | 19:55

6
то ви е заложено да се навеждате ,кое му е велико?

2016.10.16 | 19:55

3
Плевнелиев !!! Наи-големият Български президент за последните 70 години !!! Чест и слава !!! Моля медиите които се смятат за български не разпространяваите хибридни руски дезинформации !!!

2016.10.16 | 19:55

4
соросоидни лайна.

2016.10.16 | 19:55

2
курвата Роско е най-смахнатата пачавра...ибът го
Вал

2016.10.16 | 19:55

1
Росен въшката

Добави коментар

Водещи новини