ГЕРБ регистрираха кандидат- президентската си двойка (видео)

  • 03 октомври 2016 12:13

  • 2326
  • 2
ГЕРБ регистрираха кандидат- президентската си двойка (видео)
© Булфото

ГЕРБ регистрираха кандидат- президентската си двойка в ЦИК, предаде репортер на novini.bg.

Припомняме ви, че вчера официално бе съобщено, че Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е кандидат – президентът на ГЕРБ, а кандидатът за вицепрезидент е вицеадмирал Пламен Манушев.

Днес Цветан Цветанов отново заяви, че кандидатите на ГЕРБ са най-добрите и ще спечелят предстоящите избори.

а в Централната избирателна комисия (ЦИК), предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Може ли да бъде слаба кандидатура председателят на българския парламент, и то втори мандат, и то първата жена, която е станала председател на НС?", попита той реторично в коментар на твърденията, че издигнатият от партията кандидат за президент Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е слаба кандидатура. „От всички останали наши опоненти не виждам някой да е бил на такава ръководна позиция в държавното управление, в държавната законодателна дейност. От тази гледна точка смятам, че това е несериозно и някой търси нещо да изважда от контекста и да се прави на забележим. Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 има необходимите качества, има богат опит”, обясни той. Цветанов заяви, че е убеден, че с юридическа си подготовка Цачева ще изпъкне пред останалите по време на дебати с всичко това, което е минало като законодателство в българския парламент и с всички международни срещи, в които е участвала и организирала, за да прави външната политика на България, синхронизирано с останалите институции.
Във връзка с това кой ще я замени на поста ѝ в Народното събрание и няма ли да е той, Цветанов посочи, че все още е рано да се каже. „Не говорим за неща, които ще се случат след месец и да говорим за номинации, защото имаме тежка кампания, която трябва да извървим. Категорично съм заяви, че не желая да заемам тази позиция, защото това ще ме отклони от ежедневните ми ангажименти със структурите на партия ГЕРБ и подготовката за всички следващи избори.Силата на ГЕРБ е точно този реален политически живот, който имаме и затова, че сме близки и сме заедно с хората ", отбеляза той.
По отношение на процедурата на освобождаване на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 от поста ѝ, тъй като няма такава в правилника на парламента, Цветанов отговори, че тя ще направи необходимото, за да не се създава някакво политическо внушение, което някой би могъл да направи. „Тя ще излезе в неплатен отпуск. Смятам, че ще може да се концентрира върху обиколките, които трябва да направи, както и върху многото срещи във всички областни центрове. Няма да ръководи парламента през това време, а ще възложи функциите на нейния заместник. Смятам, че това е нормално и закономерно. Тя в никакъв случай не иска да въвлича институционалното ѝ положение днес и да бъде тълкувано като привилегия в една кампания", разясни Цветанов.
Във връзка с политическата картина в страната за тези избори и това каква България да очакваме след изборите Цветанов заяви: „Стабилна България, сигурна България, защото това е златната инвестиция в бъдещето ни както за децата ни, така и за всички възрастни хора, които живеят днес в страната”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2326 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.05 | 13:14

2
Juda`s kiss
Народна песен

2016.10.05 | 13:14

1
Коч свиня целуна, тя му буза даде. Тъпата кратуна е със xyй отзаде.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини