Радан Кънев: ГЕРБ поправя "грешката" Плевнелиев с класически "войник на партията"

  • 03 октомври 2016 09:31

  • 4229
  • 2
Радан Кънев: ГЕРБ поправя "грешката" Плевнелиев с класически "войник на партията&quot
© Булфото (архив)

Краят на чакането на ГЕРБ да оповести кандидатурите си за президент и вицепрезидент не променя нищо. Това каза пред БНР лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който изтъкна, че в последните 10 години Цачева никога не е заемала отчетлива реформаторска позиция.

"Кандидатът на ГЕРБ е точно каквото се очакваше", коментира той и подчерта, че кадидатът на Реформаторския блок Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко има много предимства.

Кънев припомни, че не е подкрепил Цачева за председател на НС и не вижда причина да го прави сега.

"Изключително важно е президентът да бъде независим човек. Преди 5 години ГЕРБ издигнаха безпартиен кандидат. Това беше показателно и доста убедително спечелиха. Пет години по-късно, никой десен човек не може да каже, че съжалява за мандата на г-н Плевнелиев. А сега тази "грешка" се поправя, като се издига един класически "войник на партията" – нещо, което е много неуместно на президентски избори", смята още лидерът на тъмносините.

Кънев припомни, че десният кандидат-президент Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко е бил министър в първото правителство на ГЕРБ и е бил уволнен, защото се е противопоставил на "Росатом" и на "Лукойл", казал е "не" и за изграждането на Седми блок в АЕЦ "Козлодуй" от американски инвеститор.

"Не може да бъде обвинен в зависимост по която и да било външнополитическа линия, напротив – това е човек, който, с риск за собствената си кариера, е отстоявал много ясно българската независимост, българският национален интерес, българската национална сигурност", категоричен е още лидерът на ДСБ.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4229 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дядо

2016.10.04 | 07:22

2
Нашето гардже най хубаво.
Karo

2016.10.03 | 19:10

1
Плевнелиев безпартиен!!!???? Май си гледал политиката през някакви много евтини очила.

Добави коментар

Водещи новини