Борисов търси подкрепа от Израел за Кристалина Георгиева

  • 03 октомври 2016 07:00

  • 6631
  • 3
Борисов търси подкрепа от Израел за Кристалина Георгиева
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е провел днес разговор с израелския си колега Бенямин Нетаняху за предстоящия избор на генерален секретар на ООН, предаде "24 часа".

На събранието на актива на ГЕРБ, което издигна кандидатпрезидентската двойка на партията, той увери, че преди да издигне Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, е направил всичко възможно Ирина Бокова да бъде избрана.

“Две години няма лидер в света да не е получил писмено от нас искане за подкрепа. Но минаха един, два, пет избори и кандидатът на Португалия дръпна здраво напред, нашият оставаше все по-назад”, подчерта Борисов. Той изтъкна, че съгласието следващият генсек да е от Източна Европа и по възможност - жена, е неписано правило, но съвсем не е сигурно. Всичко зависи от представянето на кандидатите.

Новият кандидат на България за поста Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование ще търси нови източници за финансиране на дейността на международната организация, съобщава пък германското електронно издание Europaоnline Magazin.

Преди всичко става дума за набирането на средства за мироопазващите мисии на ООН и за помощта на бежанците. Предотвратяването на конфликтите и борбата с изменението на климата са другите приоритети на Георгиева. В понеделник вечерта тя ще бъде изслушана в продължение на два часа от Общото събрание на ООН.

На 5 октомври еврокомисарката и генералната директорка на ЮНЕСКО Бокова ще участват в гласуване в Съвета за сигурност, където за първи път постоянните членки ще имат право на вето. Борисов обмисля също да предложи на парламента изтегляне на контингента ни от Афганистан.

“Свършили сме огромна работа, но ако хората продължават да бягат, ще си освободим 80-90 млн. на година и 110 военни да ги сложим на нашата граница”, аргументира се Борисов. “С всичките си дипломатически усилия трябва да настояваме войната в Сирия, в Либия, в Ирак да спре. Особено в Сирия. Не се ли възстанови, десетилетия след това не може хората да се върнат”, каза още Борисов.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6631 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.04 | 17:19

3
А за Цецка, търси в Зимбабве
Цар Тиква

2016.10.04 | 17:13

2
Тиквата си е тиква прост и недеоносен мутроподобно рядко щастие

2016.10.04 | 17:12

1
Търси и от ИД, нали ги въоръжаваш, ще ударят едно рамо

Добави коментар

Водещи новини