Ново доказателство за съществуването на божествената частица

  • 13 декември 2011 08:14

  • 5005
  • 2
Ново доказателство за съществуването на божествената частица
© Интернет
Ново доказателство за съществуването на божествената частица ще представят до няколко дни учени от ЦЕРН.

Очаква се два изследователски екипа да обявят, че са забелязали загадъчния Хигс бозон, който е направил възможно образуването на звездите и планетите след Големия взрив.

На семинар в Женева учените от ЦЕРН ще представят доклад за работата им по доказването, че божествената частица съществува. Ако това стане, пред съвременната наука ще се отворят огромни възможности за обновяване и разширяване на знанията ни за Вселената, а от там и за самите нас.

След Големия взрив невидима сила, наричана полето Хигс, е взаимодействала с останалите бозонни частици. Без това взаимодействие отделните частици биха се лутали в космоса със скоростта на светлината.

В един от екипите търсещи божествената частица с детектора CMS работят и български учени от катедрата по физика в Софийския университет.

Митичният Хигс бозон носи името на британския физик Питър Хигс. През 1964 г. ученият пръв предполага за съществуването на частицата. Учените търсят Хигс бозона от средата на 80-те години на миналия век, пресъздавайки мини-Големи взривове във вече затворения ускорител на частици "Теватрон" в САЩ и в Големия адронен коладейр и предшественика му - Големия електрон-позитронен колайдер. Досегашните им опити не са дали резултат.

Ако бъде потвърдено съществуването на Хигс бозона, пред учените ще се открие пътят към т.нар. "Нова физика" - познанието, което ще отведе изследователите отвъд Стандартния модел за Вселената, произлизащ от работата на Айнщайн и неговата Специалната теория на относителността от 1905 г.

Някои учени, сред които и видният британски физик Стивън Хокинг, отдавна дават гласност на съмненията си в съществуването на Хигс бозона и призовават частицата да бъде заменена с нещо друго в Стандартния модел.

В интервю за декемврийския брой на "Prospect", 82-годишният Питър Хигс, спряган за евентуален носител на Нобелова награда, казва: "Ако се опитате да промените теорията, изключвайки тази частица, цялата история ще се превърне в безсмислица".

Последвайте канала на

5005 2

Коментари 2

Добави коментар
Един заспал атеист

2012.02.20 | 15:58

2
Да го "Дух"аш!
Fancy

2012.02.20 | 15:58

1
ЧОВЕКО, СЪБУДИ СЕ! “Корифеите” на материалистичната наука изучават само материята или Природата. Но във физическия, материалния свят няма причини. Причините за природните процеси, природните явления, природните сили и природните закони са във вечния Дух, който се крие зад тях, и когото не можем да възприемаме с физическите си сетива, както с тях не можем да възприемаме и истинския човек, Духа (а възприемаме само неговото тяло, физическа форма или “облекло”). “Корифеите” на материалистичната наука със своите измислици, хипотези и теории си “изграждат” една фантастична Вселена, а също един фантастичен човек! Само крайно ограниченият човек счита, че Вселената, човекът, животът съществуват безцелно, без смисъл и без Създател. Но тези “корифеи” на бездуховната материалистична наука отричат Духа! Материята е инструмент за еволюция на Духа и трагедията на “корифеите” на материалистичната наука е, че те не могат да знаят нищо и за материята, защото не знаят как Духът действа в нея! Те не знаят и що е човек, що е живот или етерно тяло, що е душа или астрално тяло, що е еволюция на човека и т.н.! Те не знаят нищо и тяхното “познание” е абсолютна фантастика! Отговорите на ВСИЧКИ въпроси за целта и смисъла на съществуването, за същността на материята и Духа, за духовната същност и устройството на човека и Вселената, техните произход и еволюция, за живота, формата, съзнанието и т.н., и т.н. са прочетени във вечната и неунищожима Акашовата Хроника и в най-малки подробности са описани в над 500 тома от Рудолф Щайнер в Науката за Духа. Няма обаче кой да ги прочете! Човечеството предпочита за удобство да тъне в духовна слепота! Да прелива от пусто в празно! И да осъществява гибелната за него подмяна на “Рождество Христово” с абстрактната и нищо не означаваща дума “Коледа”! Но, когато не знаеш къде отиваш, никога няма да стигнеш! И каквото посееш, това и ще пожънеш! “Аз рекох – богове сте вие” (Ев. Йоан 10: 34).

Добави коментар

Водещи новини