Цветанов: Лидерът на НС, който ще бъде избран, трябва да бъде възприет и от опозицията

  • 02 октомври 2016 14:18

  • 8350
  • 3
Цветанов: Лидерът на НС, който ще бъде избран, трябва да бъде възприет и от опозицията
© Булфото (архив)

Председателят на Народното събрание, който ще бъде избран, трябва да бъде възприет и от опозицията, защото искаме да имаме диалог с всички парламентарно представени групи, каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията пред журналисти във връзка с избор на нов лидер на НС, предаде Фокус.

„Ще поговорим поне с партиите, с които формираме парламентарното мнозинство”, заяви Цветанов. Той посочи, че остава начело на парламентарната група на ГЕРБ. „Това, което правя в парламента в момента при това многообразие от партии. Трябва да разговаряме с всеки,трябва да чуем различното мнение, дори опозицията е част от решаването на много от проблемите, които са пред България. Ние правим всичко възможно и аз като председател на ПГ на ГЕРБ да консолидираме и формираме мнозинства”, посочи Цветанов.

Попитан дали Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е по-добър кандидат за президент от Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Цветанов коментира, да не се дава оценка на сега действащия президент Плевнелиев. „Президентът Плевнелиев имаше един доста тежък и много сложен мандат, защото имаше два предсрочни избора. Той имаше конституционно право да направи служебни два кабинета, които да проведат нормалното провеждане на изборите”, заяви той и посочи, че трябва да му се отдаде заслуженото, че през септември месец е подписано споразумението с ЕК за новия финансов програмен период, който е стартирал на 1 януари 2014 г.

„На премиера Пламен Орешарски два пъти беше връщано това споразумение, което те бяха подготвили. Така, че служебният кабинет на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното го финализира, а сега в момента колегите наваксват изостаналото”, посочи Цветанов. По думите му Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 при всички положения ще се различава от всички президенти досега, защото това ще бъде първата жена, избрана за президент на България.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8350 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.03 | 09:46

2
админе ,ще го преживееш ,любимия ти да критикувам ,само съм загрижен ,ушите му изтънели ,носа също ,сигурно спестява от закуските за някоя и друга къща

2016.10.03 | 09:47

3
ЗАЩО ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК НЕ Е В ЗАТВОРА?

2016.10.03 | 09:46

1
Цветанов: Лидерът на НС, който ще бъде избран, трябва да бъде възприет и от опозицията Пореден бисер на Цвинокио.

Добави коментар

Водещи новини