Френски полицаи се биха с имигранти и активисти край Кале (видео)

  • 01 октомври 2016 21:18

  • 23707
  • 2
Френски полицаи се биха с имигранти и активисти край Кале (видео)
© gettyimages (архив)

Френската полиция използва днес сълзотворен газ и водни оръдия срещу имигранти и демонстранти около бежанския лагер в Кале, известен като "Джунглата", предаде Ройтерс.

Около 200 имигранти и петдесетина активисти се бяха събрали под един мост, за да протестират срещу лошите условия в лагера, който президентът Франсоа Оланд се закани, че ще закрие до края на годината. Полицаите влязоха в стълкновение с имигрантите, опитвайки се да ги изтласкат към намиращия се наблизо лагер, а активистите хвърляха камъни по органите на реда. Други 150 демонстранти бяха потеглили от Париж с четири автобуса, но полицията ги спря на 50 км от Кале.

В Кале през последните две години се струпаха хиляди имигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия. Мнозина от тях се опитват да се качат на влакове или камиони, за да преминат през канала под Ламанша и да попаднат в Обединеното кралство. Съществуването на "Джунглата" предизвиква недоволство сред местните жители и налага постоянно полицейско присъствие в района.

Последвайте канала на

БТА
23707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.03 | 21:43

2
Френската полиция са абсолютни смешници. Ислямистката сган я замеря с камъни, а те ги поливат с вода.
Гост

2016.10.03 | 21:43

1
А какво да правят, нали са толерантно закърмени. Хамериканския полицай досега да им е теглил куршума.

Добави коментар

Водещи новини