Внасят нов законопроект за детското правосъдие до края на октомври

  • 01 октомври 2016 13:51

  • 1733
  • 1
Внасят нов законопроект за детското правосъдие до края на октомври
©

До края на месец октомври Министерството на правосъдието ще внесе нов законопроект за детското правосъдие, който предвижда закриване на интернатите и поправителните домове за малолетни и непълнолетни. Това каза в Пазарджик министърът на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, цитирана от БНР.

“Ще се трансформират в домове, в специални институции от семеен тип, в които ще работят специално обучени психолози, учители, социални работници. Убедена съм, че в резултат на общественото обсъждане, законът ще стане още по-добър и се надявам на неговата подкрепа в Нардното събрание”, обясни тя.

На дискусия по повод националната седмица на осиновяването министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на съобщи, че промените в Семейния кодекс предвиждат премахване на възможността за прекратяване на осиновяването по желание на осиновителите. Само за последните три години случаите на разсиновяване са 21.

Последвайте канала на

Калина Христова
1733 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.04 | 12:28

1
еййй много работи това девойче, нека да не се преработва - всички престъпници са в затвора и няма потулени дела, а и съда е неподкупен...

Добави коментар

Водещи новини