Изложби в сферата на текстила, дизайна и визуалните комуникации ще бъдат открити на изложението COPI

  • 01 октомври 2016 12:14

  • 2609
  • 0
Изложби в сферата на текстила, дизайна и визуалните комуникации ще бъдат открити на изложението COPI
©

Творби в областта на текстила, рекламния дизайн, визуалните комуникации и индустриалния дизайн на студенти от НХА ще бъдат представени на международното изложение за печат и реклама COPI’S. Събитието е свързано с отбелязването на 120 години от създаването на Националната художествена академия.

Откриването на изложбата ще бъде на 5 октомври, в първия ден на изложението, което ще продължи до 7 октомври в Интер Експо Център - София.

Между печата и рекламата

В съвременния свят печатът върху текстилни материи е водеща световна тенденция в дизайна за интериор и облекло, в която студентите на НХА успешно развиват своите артистични идеи. На COPI’S те ще представят серия декоративни платове за интериор и облекло, които са изработени чрез компютърно проектиране, дигитален печат, фото-филмов печат и сериграфия.

Интересна подробност е, че в рамките на изложението студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ също ще използват текстила, като демонстрират печат на свои проекти и плакати по авторски теми.

В областта на рекламния дизайн НХА ще покаже студентски и дипломни проекти от последните години, чиито основни обекти включват - рекламни пана и постери, пластики, билбордове, транспаранти, мултимедийни презентации, уеб реклама и др.

В изложението ще се включват и автори в сферата на индустриалния дизайн, които ще покажат проекти и макети, свързани с екстериорен и интериорен дизайн.

COPI’S ще бъде с вход свободен в продължение на три дни. Moже да откриете всички новини и съпътстващи събития на страницата на изложението https://copi-s.com/bg.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини