Френският гражданин Мишел Клеман бил склонен да умъртвява (снимки+видео)

  • 30 септември 2016 16:24

  • 6319
  • 0
Френският гражданин Мишел Клеман бил склонен да умъртвява (снимки+видео)
© Булфото

Френският гражданин Мишел Клеман е задържан на граничен пункт "Капитан Андреево" вчера, 29.09.2016 година по искане на френската държава, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на Novini.bg.

Днес е дошла е и европейската заповед за арест, преведен на български език, в която френските власти обясняват, че Мишел е признал, че се чувства съпричастен към Ислямска държава.

Многократно е посещавал сайтове и информационни системи, свързани с терористичната организация. Склонен е да умъртвява.

Наложено му е да се явява пред френската полиция всеки ден, но той е нарушил тази разпоредба.

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо френски гражданин, издирван с Европейска заповед за арест за тероризъм.

Ето го съобщението на прокуратурата:

Днес, 30 септември 2016 г., Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо френския гражданин Мишел Клеман, на 18 г., обявен за международно издирване от френските власти с Европейска заповед за арест за дейност, свързана с тероризъм. Той е бил арестуван на 28 септември 2016 г. на ГКПП-Капитан Андреево, при излизане от България. Европейската заповед за арест спрямо Мишел Клеман е пристигнала в Окръжна прокуратура-Хасково на френски език чрез Шенгенската информационна система и в срока по чл. 42 ал. 2 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест е постъпил превод на български език.

Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на Окръжна прокуратура-Хасково.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини